Ezt a hihetetlenül egyszerű, de különlegesen finom tésztát még az öt éves Unokahúgom is megette, sőt ízlett neki. Pedig sajtot amúgy nem hajlandó enni. Viszont az eperlekvár az ő kedvét is meghozta az evéshez. :-) Na jó.. mi még bőven ebédeltünk, amikor ő már felpattant az asztaltól, és elkezdte összeszedni azokat a vízi játékokat, amiket magával akart vinni a strandra.. :-)
Fotó: KockacZukor
- 120 g Gyermelyi nagykocka tészta
- 200 g krémsajt
- 2 dl főzőtejszín
- 3 marék dió
- 4-6 ek lekvár
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Egy magas falú edényben a főzőtejszínt megmelegítjük, hozzákeverjük a krémsajtot, és felolvasztjuk. A megfőtt tésztát hozzáforgatjuk. A diót durvára törjük, és a sajtos tésztával összekeverjük, majd egy-egy kanál lekvárral tálaljuk.
Mennyei!
Jó étvágyat!
Készítsünk a nyaralás alatt cukkinis, sonkás nyári ebédet! :-)
- KockacZukor -