Mindig nagyon lelkesen látogattam az adventi vásárokat, legyen az Budapesten, vidéken vagy külföldön. Ugyan a fa alá valót nem itt szereztem be, de a hangulat, a forralt bor, az illatos ételek, a vidám arcok és ünnepi fények mindig elvarázsoltak. A fővárosban, a Szent István Bazilikánál már ünnepi hangulat van, látogassatok el ti is a térre.
Fotó: KockacZukor
- 130 g Gyermelyi VitaPasta masni
- 300 g csirkemell
- 1 bögre paradicsomszósz
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek humusz
- 1,5 dl főzőtejszín
- fél csokor petrezselyem
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- 4 ek szezámmagolaj
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani az összetört fokhagymát, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd miután az a csirke átfőtt és pirult is, hozzáöntjük a paradicsomot, és összekeverjük a tejszínnel és humusszal. Sózzuk, és a friss petrezselyemmel, esetleg - póréhagyma csírával - megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Készíts a tészta mellé egy finom desszertet is. Ezt az almás tócsnit imádni fogod!
- KockacZukor -