Napsütésben és melegben megváltoznak az étkezési szokásaink is. Könnyű étkezésekre vágyunk, sok-sok zöldséggel és gyümölccsel. Kiváló és egyszerű ötlet ez a kecskesajtos, tojásos, baconos töltött paradicsom. A kertben elfogyasztva? A legjobb!
Fotó: KockacZukor
- 3 db Gyermelyi tojás
- 3 db nagyobb paradicsom
- 3 szelet bacon kockázva
- 3 vastag szelet kecskesajt
- 2 ek olívaolaj
- 2 csipet só
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, és kikanalazzuk a belét. Egy sütőpapírra rakjuk őket, és meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk. Előmelegített sütőbe rakjuk pár percre.
A bacont pirítsuk elő, de nem túl ropogósra.
Kecskesajtot teszünk a paradicsomba.
Erre ráütünk egy-egy-tojást. Ha túl sok a fehérje, azt ne tegyük bele.
A tojást megszórjuk a baconnel.
A paradicsomokat visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
Jó étvágyat!
Készíts velünk desszertet is, egy mákos, vaníliás rakott tésztát.
- KockacZukor -