Ismerek olyan receptet, amely szerint a cukkini pesztót nyers cukkinivel kell elkészíteni. Nem tudom miért, de ettől kicsit idegenkedve, én fokhagymán átpirítottam inkább a cukkinimet, és így adtam a többi hozzávalóhoz. Természetesen egyszer ki fogom próbálni a nyers változatot is, és mindenképpen beszámolok nektek a tapasztalataimról. :-)
Fotó: KockacZukor
- 120 g Gyermelyi VitaPasta penne
- 2 db kicsi cukkini
- 1 marék rukkola
- 1 marék dió
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 600 g shiitake gomba
- olívaolaj
- só
- friss bazsalikom
- reszelt parmezán
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőztem.
A shiitake gombafejekről levágtam a szárát, és olívaolajon az egész gombafejeket megpirítottam, sóztam.
Egy másik serpenyőben olívaolajon pirítottam a fokhagymákat és a kockázott cukkinit.
Egy harmadik serpenyőben megpirítottam a diót.
Egy konyhai robotgépben összeturmixoltam a diót, fokhagymás cukkinit, rukkolát, parmezánt, és annyi olívaolajat, hogy a pesztó szép krémes legyen. Utólag még lehet ízesíteni, én a végén adtam hozzá a frissen facsart citromlevet.
A pesztót összeforgattam a tésztával és annak egy kevés levével, majd hozzá forgattam a gombafejeket is, illetve a bazsalikomot csíkozva azzal, hogy néhány levelet a tálaláshoz, díszítéshez megtartottam.
Jó étvágyat!
Készítsünk desszertet is! Mondjuk egy török citromos búzadara kockát. :-)
-KockacZukor-