Kisfiam életének legelső piknikjén voltunk. Lelkesen markolászta a kövér zöld fűszálakat, szappanbuborékokat fújtunk neki, napoztunk kicsit, pihentünk a hatalmas fák alatt. A piknik nem is piknik valami finomság nélkül, ami a kisfiam számára répával ízesített kukorica pufi volt, nekünk pedig zöld palacsinta sós töltelékkel. Olyan jó volt elővenni a dobozból, és felfalni mindet a szabad ég alatt. :-)
Fotó: KockacZukor
- 300 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 db Gyermelyi tojás
- 2 dl tej
- 4 dl víz
- 1 dl étolaj
- 250 g spenót
- bors
- só
- szerecsendió
- 70 g feta sajt
- 2,5 dl tejföl
- 450 g gomba
- 2 ek vaj
Elkészítés:
A spenótot megfőztem, és turmixgéppel pépesítettem. A gombát megmostam, kis csíkokra aprítottam, és vajon átsütöttem, közben sóztam. A fetát összenyomkodtam, majd összekevertem a tejföllel.
A palacsintatésztát összekevertem (liszt, tojás, tej, víz, étolaj, bors, szerecsendió), majd hozzáadtam a spenótot is. Ezután sóztam. A zöld palacsintákat olajozott palacsintasütőben kisütöttem.
A palacsintákat megkentem fetás tejföllel, majd szórtam rá gombát, és feltekertem. Körülbelül 13-15 palacsintám lett így.
Ugyan mi ezt így már felfaltuk, de eszembe jutott, hogy ha kivajazott tűzálló tálban ezeket még egymás mellé raknám, és füstölt sajttal gazdagon megszórnám, majd betenném a sütőbe sülni, még finomabb lehetne. Na, de majd legközelebb! :-)
Jó étvágyat!
Desszertnek készítsünk egy pihe-puha túróst is. ;-)
- KockacZukor -