A húsgombócot mindig paradicsommal készítettem. Szerettem volna egy új ízzel párosítani a golyócskákat, és amikor eszembe jutott a curry, nagyon megörültem. A tejszínes curry mártás a lime savanykás ízével feldobták az ebédemet!
Fotó: KockacZukor
- 180 g Gyermelyi Vita Pasta penne
- 1 db Gyermelyi tojás
- 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 500 g sertés darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 3 ek zabpehelyliszt
- 450 ml főzőtejszín
- 2 tk curry por
- 1 db lime
- bors
- só
- 1 ek toszkán fűszerkeverék (de lehet oregánó, bazsalikom is)
- 2 bögre étolaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőztem. Amikor a tészta megfőtt, leszűrtem, de a főzőlé felét megtartottam.
A húsgolyó elkészítéséhez a darált húst, a tojást, és három evőkanál zablisztet összekevertem sóval, borssal és egy evőkanálnyi toszkán fűszerkeverékkel. A vöröshagymát apró kockákra vágtam és olajon dinszteltem, majd ezt is a darált húsos keverékhez adtam. Mindent összeforgattam, majd picike golyókat formáztam belőle, és olajon kisütöttem.
Miután a húsgolyók elkészültek, azokat egy tányérra kiszedtem az olajból. Az olaj nagy részét kiöntöttem, de egy keveset a húsos ízzel meghagytam, és arra öntöttem rá a főzőtejszínt, amihez már korábban hozzákevertem a két evőkanálnyi lisztet és csomómentesre kevertem. Miután a tejszín már forr, hozzákevertem a curryt, a sót, borsot, és egy lime levét. A szósz közben besűrűsödik.
A szószhoz öntöttem a megfőtt tésztát és a levét is, majd a húsgombócokkal együtt tálaltam.
Jó étvágyat!
Kóstold meg a cukkini pesztós tésztánkat is gombával és bazsalikommal. :-)
- KockacZukor -