Húsgolyók curry szószos tésztával - lépésekben

A húsgombócot mindig paradicsommal készítettem. Szerettem volna egy új ízzel párosítani a golyócskákat, és amikor eszembe jutott a curry, nagyon megörültem. A tejszínes curry mártás a lime savanykás ízével feldobták az ebédemet!

200604-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 180 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 500 g sertés darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek zabpehelyliszt
  • 450 ml főzőtejszín
  • 2 tk curry por
  • 1 db lime
  • bors
  • 1 ek toszkán fűszerkeverék (de lehet oregánó, bazsalikom is)
  • 2 bögre étolaj

Elkészítés:

200604-lepesek-2.jpg

A tésztát sós vízben kifőztem. Amikor a tészta megfőtt, leszűrtem, de a főzőlé felét megtartottam.

A húsgolyó elkészítéséhez a darált húst, a tojást, és három evőkanál zablisztet összekevertem sóval, borssal és egy evőkanálnyi toszkán fűszerkeverékkel. A vöröshagymát apró kockákra vágtam és olajon dinszteltem, majd ezt is a darált húsos keverékhez adtam. Mindent összeforgattam, majd picike golyókat formáztam belőle, és olajon kisütöttem.

Miután a húsgolyók elkészültek, azokat egy tányérra kiszedtem az olajból. Az olaj nagy részét kiöntöttem, de egy keveset a húsos ízzel meghagytam, és arra öntöttem rá a főzőtejszínt, amihez már korábban hozzákevertem a két evőkanálnyi lisztet és csomómentesre kevertem. Miután a tejszín már forr, hozzákevertem a curryt, a sót, borsot, és egy lime levét. A szósz közben besűrűsödik.

A szószhoz öntöttem a megfőtt tésztát és a levét is, majd a húsgombócokkal együtt tálaltam.

Jó étvágyat!

Kóstold meg a cukkini pesztós tésztánkat is gombával és bazsalikommal. :-)

- KockacZukor -