Tortaformában nemcsak édes ételeket lehet készíteni, hanem sósakkal is érdemes kísérletezni. A legismertebb a csirkemellel és sok-sok sajttal készített változat, de én ugrottam egy nagyobbat, és csirkemájjal, tojással, hagymával, metélőhagymával, fűszerekkel készítettem egy klassz, „kenyér mellé valót”...
Fotó: KockacZukor
- 6 db Gyermelyi tojás
- 0,5 kg csirkemáj
- 80 g kockázott bacon
- 2 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- friss metélőhagyma
- húsfűszer
- 1 ek vaj
- 1 el olívaolaj
- panírmorzsa
Elkészítés:
Három tojást megfőztem, és hármat egy tálban felvertem. A megfőtt tojásokat kockákra vágtam. A hagymát és fokhagymát kockáztam, olajon egy serpenyőben dinszteltem, majd hozzáadtam a nagyobb darabokra vágott csirkemájat és bacont is. Miközben sültek, megszórtam húsfűszerrel (kicsit chilis grillfűszerrel), és amikor minden átsült, hozzákevertem a főtt tojást is. Egy kisebb tortaformát kikentem vajjal, és megszórtam panírmorzsával, majd beleöntöttem a tojásos májat. A felvert tojáshoz kevertem egy maroknyi aprított metélőhagymát, és ezt a tojásos májra öntöttem. Előmelegített sütőben készre sütöttem. Hagytam kihűlni, és utána tortaszeleteket vágtam belőle. Én kenyérrel ettem, de bármilyen köret készíthető mellé.
Jó étvágyat!
Szerintem imádnád a zöld tésztánkat is fetás gombás töltelékkel! ;-)
- KockacZukor -