Májas torta

Tortaformában nemcsak édes ételeket lehet készíteni, hanem sósakkal is érdemes kísérletezni. A legismertebb a csirkemellel és sok-sok sajttal készített változat, de én ugrottam egy nagyobbat, és csirkemájjal, tojással, hagymával, metélőhagymával, fűszerekkel készítettem egy klassz, „kenyér mellé valót”...

200708-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 6 db Gyermelyi tojás
  • 0,5 kg csirkemáj
  • 80 g kockázott bacon
  • 2 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • friss metélőhagyma
  • húsfűszer
  • 1 ek vaj
  • 1 el olívaolaj
  • panírmorzsa

Elkészítés:

Három tojást megfőztem, és hármat egy tálban felvertem. A megfőtt tojásokat kockákra vágtam. A hagymát és fokhagymát kockáztam, olajon egy serpenyőben dinszteltem, majd hozzáadtam a nagyobb darabokra vágott csirkemájat és bacont is. Miközben sültek, megszórtam húsfűszerrel (kicsit chilis grillfűszerrel), és amikor minden átsült, hozzákevertem a főtt tojást is. Egy kisebb tortaformát kikentem vajjal, és megszórtam panírmorzsával, majd beleöntöttem a tojásos májat. A felvert tojáshoz kevertem egy maroknyi aprított metélőhagymát, és ezt a tojásos májra öntöttem. Előmelegített sütőben készre sütöttem. Hagytam kihűlni, és utána tortaszeleteket vágtam belőle. Én kenyérrel ettem, de bármilyen köret készíthető mellé.

Jó étvágyat!

Szerintem imádnád a zöld tésztánkat is fetás gombás töltelékkel! ;-)

- KockacZukor -