A napjaim mindig főzéssel, pakolással, takarítással kezdődnek, hogy aztán a nap hátralévő részét a kisfiammal tudjam tölteni. Most paprika nélkül készítettem el a húsgolyóimat, és olyan finom kurkumás gombaszószt rittyentettem hozzá, hogy egész héten tudnám enni... ha el nem fogyott volna azonnal. :-)
Fotó: KockacZukor
- 180 g Gyermelyi csavartcső
- 1 db Gyermelyi tojás
- 1 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 500 g gomba
- 300 g darál sertéshús
- 1 db kifli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek petrezselyemzöld
- 1 ek majoránna
- 1 tk bors
- 1 tk kurkuma
- 1 dl étolaj
- 1 kis doboz tejföl
- só
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőztem.
A darált hússal összekevertem egy tojást, a kockázott vöröshagymát és fokhagymát, és a vízben beáztatott és kinyomkodott kiflit, a fele majoránnát, fele borsot, a fele aprított petrezselymet és sóztam. Összekevertem, és kis golyókat formáztam, és serpenyőben egy deci étolajon átsütöttem. Adtam hozzá két deci vizet, és hozzáadtam a szeletelt gombát. Ezután kevertem hozzá a fűszerek másik felét (bors, majoránna) és az egész kurkumát, ismét sóztam, és húsz percen át főztem. A lisztből és tejfölből habarást készítettem, amit a gombás húshoz adtam. (Ha kell pótold a vizet.) Öt-nyolc perc alatt összeforraltam.
A tésztával tálaltam.
Jó étvágyat!
Próbáld ki a körtés karfiollevesünket, különleges ízélményben lesz részed! :-)
- KockacZukor -