Gombás golyók csavart tésztával

A napjaim mindig főzéssel, pakolással, takarítással kezdődnek, hogy aztán a nap hátralévő részét a kisfiammal tudjam tölteni. Most paprika nélkül készítettem el a húsgolyóimat, és olyan finom kurkumás gombaszószt rittyentettem hozzá, hogy egész héten tudnám enni... ha el nem fogyott volna azonnal. :-)

200918-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 180 g Gyermelyi csavartcső
  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 1 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 500 g gomba
  • 300 g darál sertéshús
  • 1 db kifli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek petrezselyemzöld
  • 1 ek majoránna
  • 1 tk bors
  • 1 tk kurkuma
  • 1 dl étolaj
  • 1 kis doboz tejföl

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőztem.

A darált hússal összekevertem egy tojást, a kockázott vöröshagymát és fokhagymát, és a vízben beáztatott és kinyomkodott kiflit, a fele majoránnát, fele borsot, a fele aprított petrezselymet és sóztam. Összekevertem, és kis golyókat formáztam, és serpenyőben egy deci étolajon átsütöttem. Adtam hozzá két deci vizet, és hozzáadtam a szeletelt gombát. Ezután kevertem hozzá a fűszerek másik felét (bors, majoránna) és az egész kurkumát, ismét sóztam, és húsz percen át főztem. A lisztből és tejfölből habarást készítettem, amit a gombás húshoz adtam. (Ha kell pótold a vizet.) Öt-nyolc perc alatt összeforraltam.

A tésztával tálaltam.

Jó étvágyat!

Próbáld ki a körtés karfiollevesünket, különleges ízélményben lesz részed! :-)

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása