A legkarácsonyibb brownie

Tadaaaam, 13 nap van szentestéig, itt az ideje, hogy megejtsük a karácsonyi sütik főpróbáját. Szerintem ennél bájosabb karácsonyi brownie-t senki sem találhatna ki, meg kell zabálni! :)

eeeeeee_2.jpg

A recept csak úgy szokványosan készül, ahogy már elkészítettük máskor is, és ahogy szeretjük, például így. A hangsúly most a dekoráción van, amelyhez karácsonyfa formára kell szelni a szeleteket, fatörzsként nyalókát, díszítésként színes gumicukrokat bedobni. Ellenállhatatlan!

Hozzávalók:

  • 26 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg darabolt dió vagy mogyoró
  • A dekorációhoz nyalóka, gumicukrok, szórócukrok, zöld ételfestékkel kevert cukormáz

Elkészítés:

80 fokra melegítjük elő a sütőt. Az étcsokit a vajjal felolvasztjuk, közben a tojásokat cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük, majd az olvasztott csokihoz adjuk. Liszt jön bele, szitálva, végül a darabolt dió. A fenti mennyiség egy kisebb tepsiben, kb 20 perc alatt készül el. Ne süsd túl. Ha kész, a képeken láthatók szerint díszítsd, és gyönyörködd ki magad gyorsan az eredményben, mert hamar elfogy. :)

browine-trees-prep_2.jpg

Forrás: http://lilluna.com

süti beállítások módosítása