A kisfiam első „igazi” felnőtt étele, amit felfalt, az a húsgolyó volt. Azóta rendszeresen készítek, és a lelkesedése nem múlik. Ugyan gombát még nem adok neki, a tésztát is csillogó szemekkel falja, még ha annak nagy része a földön is köt ki.
Fotó: KockacZukor
- 160 g Gyermelyi VitaPasta szarvacska
- 2 db Gyermelyi tojás
- 1 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 dl alaplé
- 450 g gomba
- 600 g darált sertés
- fél bögre panírmorzsa
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 2 ek vaj
- bors
- só
- majoránna
- fél csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőztem.
A darált húst összekevertem két tojással, panírmorzsával, egy aprított vöröshagymával és a fokhagymákkal, majd fűszereztem borssal, sóval, majoránnával. Kis gombócokat gyúrtam a keverékből, és nem olajon, hanem sütőben, tűzálló tálban, sütőpapíron sütöttem ki őket.
Vajon dinszteltem a másik aprított vöröshagymát, majd a szeletelt gombát rádobtam, sóztam, és együtt pároltam, sütöttem őket, majd felöntöttem a liszt, a tejföl és az alaplé keverékével. Addig kevergettem, amíg a szósz besűrűsödött.
Hozzá adtam a gombócokat és a tésztával tálaltam. Friss petrezselyemmel szórtam meg.
Jó étvágyat!
Szerintem ez a pöttyös palacsinta mindenkinek ízlene a főétel után.
- KockacZukor -