A család téli kedvence

Mivel gyorsan elő lehet készíteni, és még a 15 hónapos kisfiam is imádja, ezért rendszeresen készül itthon ez a paradicsomos, parmezános egytál húsgolyós étel. Köretként fogyasztható hozzá tészta, rizs, de friss, ropogós péksüteménnyel is mennyei. Én legutóbb egy bagettet mártogattam a szószba. ;-)

201203-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 500 g darált sertés
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek panírmorzsa
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • 1 tk majoranna
  • bors
  • reszelt parmezán ízlés szerint
  • 800 g paradicsompüré
  • 2 ek eritrit
  • 1 ek aprított bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet, majorannát, panírmorzsát, darált húst és két tojást összekeverjük, borsozzuk, és ízlés szerint sózzuk. Egy olajjal megkent tűzálló tálba sorakoztatjuk a belőle formázott golyókat. A paradicsompürét egy tálban ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, eritrittel vagy cukorral, sózzuk is. A pürét a golyókra öntjük, és alufóliával lefedve sütőbe rakjuk legalább 30-3 percre magas hőfokon. Ezután levesszük az alufóliát és megszórjuk a paradicsomos gombócokat gazdagon parmezánnal. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a parmezán elkezd pirulni. Tészta körettel, rizzsel vagy ropogós péksüteménnyel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ne legyen lekiismeretfurdalásod nassolás közben. Készítsd el a mennyei málnás tortánkat. Ha nem akarsz mirelit málnát venni, használj olyan gyümölcsöt ami a te téli kedvenced!

-KockacZukor-

süti beállítások módosítása