Mivel gyorsan elő lehet készíteni, és még a 15 hónapos kisfiam is imádja, ezért rendszeresen készül itthon ez a paradicsomos, parmezános egytál húsgolyós étel. Köretként fogyasztható hozzá tészta, rizs, de friss, ropogós péksüteménnyel is mennyei. Én legutóbb egy bagettet mártogattam a szószba. ;-)
Fotó: KockacZukor
- 2 db Gyermelyi tojás
- 500 g darált sertés
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek panírmorzsa
- 1 ek aprított petrezselyem
- 1 tk majoranna
- bors
- só
- reszelt parmezán ízlés szerint
- 800 g paradicsompüré
- 2 ek eritrit
- 1 ek aprított bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet, majorannát, panírmorzsát, darált húst és két tojást összekeverjük, borsozzuk, és ízlés szerint sózzuk. Egy olajjal megkent tűzálló tálba sorakoztatjuk a belőle formázott golyókat. A paradicsompürét egy tálban ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, eritrittel vagy cukorral, sózzuk is. A pürét a golyókra öntjük, és alufóliával lefedve sütőbe rakjuk legalább 30-3 percre magas hőfokon. Ezután levesszük az alufóliát és megszórjuk a paradicsomos gombócokat gazdagon parmezánnal. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a parmezán elkezd pirulni. Tészta körettel, rizzsel vagy ropogós péksüteménnyel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ne legyen lekiismeretfurdalásod nassolás közben. Készítsd el a mennyei málnás tortánkat. Ha nem akarsz mirelit málnát venni, használj olyan gyümölcsöt ami a te téli kedvenced!
-KockacZukor-