Paradicsomos halas óriáskagyló



Ezt a receptet azért közlöm, mert erősen érzem magamban az elszánást, hogy én is elkészítsem saját magamnak. Most kiderül az igazság. Finom-e? Szép-e? Könnyű-e?
 


Hozzávalók
25-30 db kagyló tészta, 40 dkg fehérhúsú halfilé, 0.5 dl olívaolaj, 20 dkg paradicsom, 2 szál zöldhagyma, 1 ek gorombára vágott bazsalikom, só, darált bors.
Mártáshoz: 4 dkg vaj, 2 dl tejszín, 20 dkg szárzeller, 2 ek gorombára vágott zellerzöld, só, darált bors.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A halat lemossuk, leszárítjuk, sózzuk és vékony csíkokra vágjuk.

Mártáshoz vajon megfutatjuk a vékonyra szeletelt szárzellert, majd öntünk rá 1 dl alaplevet, vagy vizet. Kíméletesen pároljuk 5 percet, majd rászórjuk a zöldet elkeverjük és a tejszínt is ráöntjük. Összeforraljuk. 

Az olívaolaj felén megfutatjuk a gorombára vágott hagymát, majd rátesszük a lehéjazott apró kockára vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal. Amikor forr félretesszük. A visszamaradt forró olajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, a halcsíkokat majd összekeverjük a paradicsommal, és összemelegítjük.

Közben a tésztát sós forró vízben roppanósra főzzük, majd langyos vízbe áttesszük és végül ruhán lecsepegtetjük. A tésztákat megtöltjük a forró raguval és a mártással tálaljuk amit önthetünk rá, vagy alá is.

 

süti beállítások módosítása