Egy hét szabadságon voltunk. Gyorsan elröpült, de tényleg pihentünk, bár mozgalmasak voltak a napok. Sok időt töltöttünk a természetben, síeléssel, túrázva, sétával. Hazaérve igényeltük a meleg ebédet vagy vacsorát. Mindenki „leveses” a családban, így tartalmas krémlevesek is készültek. Imádtam a mozgástól és hidegtől kipirosodott arcú, és szürcsölő családtagokat az asztalnál magam körül. :-)
Fotó: KockacZukor
- 2 maroknyi Gyermelyi eperlevél
- 500 g cukorborsó
- 3 db répa
- 1 db közepes krumpli
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- natúr vegeta
- ½ liter tej
- só
- bors
- 3 ek fokhagymás ecet
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és megfőzzük, majd a lábosban összeturmixoljuk őket. Felöntjük fél liter tejjel és némi vízzel. Felforraljuk a keveréket, hozzáadjuk a leveskockákat, és egy rottyanás után fűszerezzük is azt. Én szeretem az enyhén savanyú ízt a levesekben, ami a cukorborsónak is „jól áll”. Hozzáadjuk az eperleveleket, és megvárjuk, amíg az is pár perc alatt megfő. Már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat! :-)
Ha Te is leveses vagy, akkor kattints erre a krumplileves receptre:
http://masteszta.blog.hu/2014/12/10/tojasos_krumplileves_rovidmetelttel
- KockacZukor -