Előttünk a hétvége. Szép idő ígérkezik, irány bringázni, tollasozni, vagy mondjuk bobozni Visegrádra. Felnőttként és gyerekként is isteni kikapcsolódás. Ismered a Bagolyvár Birodalom kalandtúráit? Vagy egy klassz kalandpark? Egy finom sajtos-tejfölös lángos, egy hűsítő fagylalt, pokróc, napszemüveg, szalmakalap...
No, és persze ne feledkezzünk meg az egyszerű, de nagyszerű ebédről (vacsiról), amit a lurkók is biztosan megesznek. :-)
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi orsó tészta
- 2-3 ek porcukor
- 1 marék dió
- 2 marék mandula
- 1 marék natúr mogyoró
- 3 ek magkeverék (lenmag, napraforgó mag, szezámmag)
- lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A magvakat egy aprítógépben összedaráljuk. Egy serpenyőbe öntjük, és kicsit pirítunk rajta. Amikor már illatozik a darált magkeverék, akkor elzárjuk a gázt. Hozzákeverjük a porcukrot.
Összekeverjük a tésztával, és tálaláskor egy kanál lekvárt is adunk hozzá.
Amilyen egyszerű, olyan különleges a pirított magvak ízétől.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
Csöppségek eledele ez is:
http://masteszta.blog.hu/2015/02/21/vargabeles_edesanyammal
- KockacZukor -