Sokszor gondolkodom azon, hogy mi az a jótékony cselekedet, amit - saját lehetőségeimhez képest - kvázi idegen emberekért is meg tudok tenni. Ruhák leadása a Vöröskeresztnek (http://voroskereszt.hu/), vagy nemsokára a Mikulás Gyár (http://mikulasgyar.hu/), ahova el lehet vinni tartós élelmiszereket, játékokat a rászorulóknak. Ezen felül rendszeresen járok véradásra, amit az egész főváros területén szerveznek. Ha tennél egy kis jót te is másokért, akkor keress rá a hozzád legközelebb eső helyszínre és időpontra, ne habozz: www.veradas.hu. Azért utána egyél is valami finomat, jól fog esni a szervezetednek.
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi DiVita szarvacska
- 2 fej vöröshagyma
- 100 g csirkemáj
- 1-2 dl paradicsompüré
- 1 dl vörösbor
- oregánó
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A májat tisztítás után kockákra vágjuk. A felkockázott vöröshagymát egy serpenyőben, forró olajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a májat is. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, illetve a bort, és hagyjuk összefőni az ízeket. Én egy csöpp xilitet tettem hozzá, mert mi édesen szeretjük a paradicsomos szószokat.
A tálalásnál a tésztára rámerjük a paradicsomos csirkemájat, és már ehetjük is.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
Ne feledkezz meg a korábbi receptekről sem, szerintem ez is tetszeni fog:
http://masteszta.blog.hu/2015/09/23/lencsekremleves_chilivel_es_citrommal
- KockacZukor -