Nagyon szereti a család a tonhalat. Rendszeresen eszünk reggelire tonhalas, majonézes, citromos krémet pirítósra kenve. Nagyon szeretjük a paradicsomot is, és bár a lekvárok mellett a paradicsompürék is télire készültek, egyet mégis felbontottam, és tonhallal, chilivel, bazsalikommal és parmezánnal egy ízletes, tápláló ebédet készítettem. Mindig elfogy mind egy étkezéssel, soha nem marad belőle. :D
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
- 2 ek kókuszolaj vagy olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 konzerv (chilis) tonhal
- 2 dl paradicsompüré
- 1 marék fekete olívabogyó
- 4-5 ek reszelt parmezán
- 1 csokor bazsalikom
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Közben egy magasabb serpenyőben olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát. Hozzákeverjük a villával szétnyomott tonhalat, és egy csipet chilit. Egy rövid párolódás és pirulás után hozzáöntjük a paradicsomot, majd megszórjuk sóval és a felcsíkozott friss bazsalikommal. Hozzákeverjük a negyedelt olívabogyókat is. Három evőkanál parmezánnal keverjük össze, és összeforgatjuk a kész tésztával. További bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva, díszítve tálaljuk.
Ha szereted a tenger gyümölcseit, próbáld ki a garnélerákos, pestós masni receptet is.
- KockacZukor -