Végre eljutottam a kerület edzőtermébe. Nem egy elit terem, de amire szükségem van, az van náluk. A hófehér bőrömet is el kellett kezdenem felkészíteni a nyárra, így egy kis karamell szín miatt a szoláriumot is elkezdtem látogatni. Ahogy emlékszem az előző évekre, mindig rövid volt a tavasz, és nagyon hamar jött a nyár, illetve a nyarak az utóbbi években vagy óriási hőséget vagy szélsőséges esőket hoztak. Nemsokára már készíthetjük a nyár gyümölcseivel a süteményeinket is, de addig is egy csokis, mascarponés receptet osztok meg veletek.
Fotók: KockacZukor
- 1 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
- 1 bögre cukor
- 150 g vaj
- 50 g kakaópor
- 100 g étcsokoládé
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 250 g mascarpone
- vanília aroma/ rúd
Elkészítés:
Négy tojást egy bögre cukorral habosra keverünk. A lisztet, sót, kakaóport összekeverjük, és hozzáadjuk a folyékony keverékhez. Az étcsokit kis darabokra vágjuk, és a masszához keverjük.
A mascarponét összekeverjük 3 evőkanál cukorral, majd hozzáadunk egy tojást, fél evőkanál vanília aromát vagy egy szál vanília kikapart belét. Beleteszünk fél bögre lisztet, és összekeverjük.
Sütőpapírt terítünk egy közepes nagyságú tepsibe, és a kakaós rész háromnegyedét beleöntjük.
Erre ráöntjük az egész mascarponés masszát,
majd újra egy réteg kakaós massza következik. Egy villával ízlés szerint márványozhatjuk a két különböző színű tésztát.
Előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül fél órán át sütjük.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -