Könyökfájás? Miért venném komolyan? Nevetséges. Még rá is edzettem. Hiba volt. Hiba volt nem komolyan venni, és hiba volt tovább terhelni. Mára annyira fáj, hogy elaludni is csak fájdalomcsillapítóval tudok, és a hajam se sikerül copfba fogni, de még a pohár tartása is nehezemre esik. Csonthártyagyulladás. Pihentetni kell. Na, de hogy pihentessem a jobb kezem, ha jobb kezes vagyok, és mindenhez szükség van rá? Még jó, hogy tegnap már főztem egy finom pulykaragut..
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
- 500 g darált pulykahús
- 2 db közepes padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fél liter-egy liter paradicsompüré
- 3 db paradicsom
- 1 ek cukor
- olívaolaj vagy kókuszolaj
- curry
- bors
- só
- chili
- római kömény
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A vöröshagymát és fokhagymát kis kockákra vágjuk, és dinszteljük olajon. Hozzáadjuk a darált húst, amit fűszerezünk ízlés szerint curryvel, római köménnyel, borssal, sóval. Miután a hús kifehéredett, adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, és öntsük hozzá a paradicsompürét is. Fedő alatt főzzük össze az ízeket.
A padlizsánt megtisztítjuk, szeleteljük, és kevés olívaolajon grillezzük.
A kész padlizsánt a raguhoz keverjük.
Tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Hogy mi legyen a desszert? Túrós-kakaós csiga! :-)
http://masteszta.blog.hu/2016/08/20/turos_kakaos_kirandulashoz
- KockacZukor -