Ha a garnélát csirkehús áron lehetne kapni, akkor sokkal gyakrabban enném. Sőt. Annyira szeretem, hogy biztosan hetente főznék vele. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Néha engedjük meg magunknak, lepjük meg vele a családot. Nem csak az íze miatt, hanem mert kevés zsírt és energiát tartalmaz, sok benne a fehérje, a vas és a B12-vitamin, telítetlen zsírsavakkal teli, gyulladáscsökkentő hatása van. A kókusz, a keleti fűszerek pedig mosolyt csalnak a szájak szélére. Különleges, emlékezetes ízélményt nyújtanak. :-)
Fotó: KockacZukor
- 100 g Gyermelyi 4 tojásos hosszúmetélt
- 1 csokor friss bazsalikom
- 20 db garnéla
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 1 liter kókusztej
- fél liter víz
- 1 tk curry por
- 1 tk garam masala
- 1 tk tikka masala
- 1 csipet kurkuma
Elkészítés:
A kókusztejhez adjunk fél liter vizet, és kezdjük el forralni. Tegyük bele a garnélát, a tyúkhúsleves kockát, a curry port, a fűszereket, és főzzük a levest lassan 15-20 percen át.
Ezután tegyük a levesbe a tésztát (vagy főzzük meg külön, és aztán adjuk a leveshez), és rövid ideig lassú tűzön főzzük tovább. Vegyük le a tűzről a levest, és adjuk hozzá a bazsalikomleveleket is.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
Ha a leves elfogyasztása után jól esne egy kis édesség, akkor próbáld ki a citromos-tejfölös pite receptünket!
- KockacZukor -