Két hete jártam először a nyári Balatonon. Még nem volt szezon, még a vasút is fel volt túrva, de a kis üdülőfalu központja már tele volt emberekkel, elkezdett élni. A családom egy vödörnyi cseresznyével várt, és a piros gyümölcsnek már csak a látványa is boldoggá tett. Az első napon még nem merészkedtem be a Balatonba, de aztán a másodikon már olyan erős volt a víz iránti vágyam, hogy nem érdekelt, milyen hűvös is az a víz. Fájó szívvel hagytam ott a nyaralót... de csak azért, hogy hamarosan visszamehessek. :D
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
- 2 konzerv olajos tonhal
- 4 közepes paradicsom
- fél csokor bazsalikom
- fél csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g kukorica
- oregánó
- bors
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A kukoricát, a felkockázott paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát összekeverjük, rászórjuk a felaprított petrezselymet, a bazsalikomot, oregánót, fűszereket, majd a tésztával összeforgatjuk és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A tonhalat villával összetörjük, és ezt is a tésztához forgatjuk.
Jó étvágyat!
Kalóriatáblázat:
- 100 g Gyermelyi Vita Pasta orsó – 355 kcal
- 100 g tonhal – 213 kcal
- 1 db közepes paradicsom – 22 kcal
- 1 gerezd fokhagyma – 4 kcal
- 100 g kukorica – 126 kcal
- 1 ek olívaolaj – 90 kcal
Ha a karcsúságotokat továbbra is megőriznétek, mégis finomat ennétek, akkor ajánlom nektek az olivabogyós csirkemell receptünket is.
- KockacZukor -